Ett foto på Josefine Axefall före och efter viktnedgång.

Årets Viktväktare 2014
Startvikt: 105,8 kg
Målvikt: 52,9 kg
Total viktminskning:
Minus 52,9 kg – en exakt halvering

Jag har under många år varit överviktig, när jag fick min ryggmärgsskada och blev mer stillasittande så eskalerade vikten hastigt uppåt. Jag ville gärna skaffa barn men insåg att en ökad vikt vid en graviditet skulle kroppen inte tåla. Så jag skrev in mig på Viktväktarna med en startvikt på 105,8 kg. Jag hade egentligen inget slutmål när det gällde vikten, jag ville bara gå ner så mycket som möjligt innan jag blev gravid. När jag hade gått ner 25 kg blev jag gravid och slutade tänka på viktminskning.

Efter att underverket var född hade jag gått upp 22 kg och då tog jag tag i vikten igen, denna gång med slutmålet att jag ville komma under 60 kg. Jag kämpade under många år och när jag väl nått målet på 60 kg kände jag att några kilo till skulle vara skönt för kroppen och gjorde det till ”en kul grej” att sikta på en halvering.
Den 17 juni 2013 stod det 52,9 kg på vågen och mitt mål var nått. Halva jag var borta. Året där på startade tävlingen Årets Viktväktare och jag anmälde mig direkt. Jag blev jag utsedd till ”Vårens Viktväktare” och därmed hade jag tagit mig till finalen.
Finalen var en nagelbitare! Där var det folkets röst som räknades. Det var jag och en annan tjej som toppade antalet röster och vi gick om varandra hela tiden. Mot slutet drog det åt mitt håll och vid midnatt låg jag ca 200 röster före henne och segern var min.

Årets Viktväktare 2014


Artikel hos Viktväktarna 21 nov 2014 Josefine blev Årets Viktväktare
Här berättar jag om ridolyckan och viktresan Årets ViktVäktare 2014 – Josefine Axefall


Förutom äran till titeln Årets Viktväktare 2014 så vann jag också en dags shopping tillsammans med stylisten Mia Anderberg och 5000 kr att shoppa för.

Här kan du se några bilder från vår dag tillsammans

Logga - Josefine Axefall